Hils på Elin Marvik!

Vi ønsker Elin Marvik velkommen som ny trener i SK Vidar!
Elin vil ha ansvar for barne- og ungdomsgruppene i klubben. Det inkluderer gjennomføring av treninger, kommunikasjon med foreldre, stevner og generell utvikling. Vi er heldige som har fått Elin på laget!

En liten introduksjon:
Navn: Elin Marvik 
Alder: 39 

Hva er bakgrunnen din? 
Av utdanning har jeg gått faglærer i Kroppsøving og tok etter hvert Master i Coaching og Psykologi på Norges Idrettshøgskole. Jobber for tiden også som trener på NTG i Bærum. Tidligere har jeg jobbet som lektor på idrettsfag på ulike skoler i Oslo og vært ansatt i ulike roller i Tyrving friidrett i 6 år. Som utøver har jeg bakgrunn fra flere idretter som fotball, volleyball, basket og ski, før jeg satset videre på bare friidrett. Er gift og har to gutter på 6 og 9 år.  

Hvorfor ønsket du å bli trener i SK Vidar? 
Synes det var spennende med SK Vidar da jeg vet at det er potensial til å utvikle Barne og ungdomsfriidretten enda mer.  

Hva mener du er viktig for å få barn og unge til å like å drive med friidrett? 
Det er utrolig viktig med kompetanse på trenersiden. Å skolere gode ungdomstrenere som både kan instruere allsidig, men også bidra til trivsel, engasjement og at det blir en sosial og morsom arena. Treningsmessig tenker jeg at det er viktig at de får øvd på flere øvelser. Friidrett er hopp, løp og kast. De unge utøverne må få prøve flere øvelsesgrener og øvelser som de etter hvert kan beherske og mestrer. Friidrett med sin mangesidighet skal være for alle. Trivsel i treningsgruppen og generelt i klubbmiljøet er også avgjørende, og her igjen, trenerne er superviktige. 

Hva ønsker du å oppnå som trener? 
For meg er ikke nødvendigvis målet at man som trener bare skal utvikle utøvere til å vinne medaljer, hoppe høyt eller kaste langt (selv om det også er gøy) Det er en helhet, og jeg liker å tenke at man utvikler og påvirker det idrettslige, men absolutt også det menneskelige. Det er spennende med trener og utøver relasjonen, den har svært mange aspekter.  

Hva er din favorittøvelse eller type trening?  
Jeg liker jo det mangesidige som tidligere mangekjemper. Men favoritten er klart høyde. Samtidig liker jeg godt hekk, kule og spyd. Alle de tekniske disiplinene.  

Hva er planen og målet for sesongen 2023?  
Målet er å øke stevnedeltagelsen for de yngre i SK Vidar. Det er når man er på stevner og får målt seg mot andre jevnaldrende og jobber mot bedring av sine egne perser at friidrett er virkelig gøy. Samtidig er målet å utvikle klubbmiljøet mellom foreldre, utøvere, trenere, tillitsvalgte og andre. Dette skjer på trening, stevner, dugnader og ellers på andre sosiale sammenkomster.  

Beste friidrettsminne.
Donald Duck-lekene. Vant og hoppet 1,64 i 14-årsklassen. Ellers var Hanne Hauglands gull i høyde i VM i 1997 inspirerende og et flott friidrettsminne. 

Share on facebook
Share on twitter

Ungdomsmesterskap 2023

I helgen har Ungdomsmesterskapet 2023 blitt arrangert i Bergen på Fana stadion. Vi hadde med syv utøvere og det ble totalt seks medaljer.  FredagI J16-klassen løp Laura Koubova Tangen inn til andreplass i forsøket på 100 meter med tiden 13,11 (-1,2). I finalen løp hun på 12,78 (+1,7) og endte

Les mer »

God hopping og sterk løping i helgen

I helgen var Sondre Guttormsen i aksjon under ISTAF i Berlin og flere av våre utøvere løp Drammen halvmaraton. ISTAF i BerlinSondre Guttormsen var skuffet etter prestasjonen i VM og var nå klar for revansje. Forrige helg hoppet han 5,82 meter og klarte med det å kvalifisere seg til OL

Les mer »

Nasjonalt stevne

Tirsdag 29. august arrangerte KFUM et nasjonalt stevne på Bislett stadion.  På 5000 meter løp kvinner og menn i samme heat. Erik Tobiassen Rønneberg løp inn til fjerdeplass med tiden 15,26,57. Anton Janovskis Heldal kom i mål på 17,39,02 og kom på 15.plass. Videre løp Joakim Skjæggestad Mohn inn til

Les mer »

VM og NM-junior

Verdensmesterskapet i Budapest har blitt arrangert fra 19. august til 27. august. Tre av våre utøvere har vært i aksjon. Line Kloster løp 400 meter hekk, Sondre Guttormsen hoppet stav og Ingar Bratseth-Kiplesund hoppet lengde.  Mandag 21. august løp Line Kloster forsøk på 400 meter hekk. Hun kom seg videre

Les mer »

Norgeslekene 2023

11.-13. august har Norgeslekene blitt arrangert på Jessheim stadion av Ull/Kisa.  FredagPå 100 meter hekk løp Elea Jørstad Bock på 13,67 (+2,2). Hun kom på fjerdeplass totalt. På 200 meter løp Ingrid Pernille Rismark inn til fjerdeplass i det fjerde heatet på 24,90 (+1,4). Det resulterte i en fjerdeplass totalt.

Les mer »

Løping i utlandet

Line Kloster stilte til start på 400 meter hekk under det siste Motonet Grand Prix-stevne i Tampere i Finland. Hun vant løpet på 56,88. Det er omkring to sekunder bak hennes årsbeste på 54,57 som ble satt i Sveits for en drøy måned siden. Kloster skal snart representere Norge under

Les mer »