Ny i friidrett?

Friidrett:
Friidrett er hopp, løp og kast. Lange løp, korte løp, kast og støt, vertikale hopp og horisontale hopp. Med andre ord en mangesidig idrett som passer for alle typer barn med ulike utgangspunkt. Ved oppstart på friidrettstrening ønsker vi at både utøvere og foreldre har fokus på allsidigheten. Man skal ikke bare drive med en gren selv om man har en favorittgren for eksempel. Vi vil tilby trening som fokuserer på flere øvelser og spesialiserer ikke treningen for våre yngre utøvere.  

Innmelding: 
Følg linken for innmelding og informasjon om medlemsavgift og treningsavgift i SK Vidar. 
Medlemskap – SK VIDAR

Utstyr:
Friidrett som idrett er ganske enkel med tanke på utstyr sett fra et nybegynners perspektiv. Men også etter hvert som man blir mer erfaren er ikke utstyrsbehovet stort.

Tights/shorts, tshirt, joggesko, drikkeflaske + banan etter trening. Det kan også være greit at man har noe oppvarmingstøy/overtrekksjakkebukse på under oppvarming, som man etter hvert tar av senere i økten. Dette er spesielt viktig ved utetrening, under de kalde årstidene. Det er nødvendig at man investerer i et par joggesko som man kan bruke til løp, hopp og ellers generell trening. Man anbefaler å ta en tur innom en sportsbutikk som kan gi noen råd om sko til friidrettstrening. Vi vil ikke at noen bruker hallsko/innesko uten særlig belastning. Dette gjelder også vanlige fritidssko som for eksempel Converse.

SK Vidar tøy:
Dette får man kjøpt i shopen på hjemmesiden. Klubbtøy – SK VIDAR

Det er viktig at man har klubbdrakt i konkurranser. Tshirt/singlett er minimum når man representerer SK Vidar i konkurranser.

Piggsko:
Vi anbefaler at man investerer i et par piggsko når man starter med konkurranser. Vanligvis er dette rundt 10 årsalderen. Ved å bruke piggsko får man en bedre følelse ved for eksempel å løpe og hoppe og man får også forbedret sin utførelse/prestasjon. Sjekk ut for eksempel Løplabbet eller Oslo Sportslager om man skal kjøpe piggsko. Her får man gode råd. Ellers kan man også finne sko på finn.no eller ved forespørsel internt i klubben.

Share on facebook
Share on twitter