NM 2023

Årets norgesmesterskap ble arrangert fra torsdag til lørdag på Jessheim stadion. Det ble en helt fylt av spennende dueller og mange gode prestasjoner.

TORSDAG
I forsøket på 100 meter løp Elea Jørstad Bock inn til andreplass i det andre heatet på 11,95 (+3,0). Ingrid Pernille Rismark løp på 12,16 (+1,1) i første heat. Line Kloster vant det fjerde heatet etter et kontrollert løp på 11,49 (+1,3). Alle tre kvalifiserte seg til semifinale. I semifinalen løp Kloster og Bock i første heat. KLoster vant heatet med en tid på 11,44 (+0,9). Bock kom på femteplass med 12,09. I andre heat løp Rismark på 12,13 (+1,8). Kloster strakk det lengste strået og kom til finalen. I finalen ble hun norsk mester på 100 meter for andre gang.  Hun løp et strålende løp og kom i mål på sterke 11,35 (+1,1). Det ble ny personlig rekord på distansen.

På 800 meter løp Pernille Karlsen Antonsen inn til en fjerdeplass med tiden 2,12,49. Det ble en del knuffing underveis i løpet og Antonsen ble dessverre hindret i løpingen. I andre heat løp Vilde Antonsen inn til ny pers på 2,09,90. På 5000 meter løp Madelene Wanvik Holum inn til ny pers på sterke 16,51,66. Hun vant B-heatet overlegent. Marianne Harnes kom på en fin andreplass med tiden 17,07,90 og Sofie Karlsen Amundsgård løp på 17,19,94. Videre løp Anette Killerud Ødegård inn til ny personlig rekord på 17,25,53. Tea Sæteren Fyksen kom i mål på en 10. plass i heatet med tiden 17,46,81. I A-heatet løp Mathilde Theisen inn til en syvendeplass med ny sesongbeste på 16,20,68.

Ingar Bratseth-Kiplesund vant lengdekonkurransen og ble norgesmester etter å ha hoppet hele 7,96 (+1,1). Han forbedret mesterskapsrekorden som han selv satte i 2019 med tre centimeter. Bratseth-Kiplesund hoppet 7,78 (+1,9) i første runde, 7,66 (+1,4) i andre hopp, 7,85 (+1,3) i tredje runde, 7,77 (+2,0) som fjerde hopp og 7,96 (+1,1) og perfekt planke i femte runde. En imponerende serie!

Markus Westhagen løp 800 meter på fine 1,54,08. Det resulterte i en fjerdeplass i tredje heat. I B-heatet på 5000 meter var det fem av våre utøvere som stilte til start. Mathias Moen kom på sjetteplass med tiden 14,51,59. Jostein Rogstad, Eivind Klokkehaug og Steinar BBøe satte nye personlige rekorder på henholdsvis 14,51,86 (Jostein), 14,59,13 (Eivind) og 15,09,78 (Steinar). Rune Solli løp på 15,05,09 og kom på 11.plass i heatet.

FREDAG
Line Kloster var i aksjon på nytt, denne gangen på 200 meter. Hun løp inn til seier i det første heatet på 24,63 (+1,3) og kvalifiserte seg til finale. Anne Gine Løvnes løp forsøk på 1500 meter. Hun løp inn til andreplass i første heat med 4,28,16. Det gjorde at hun kvalifiserte seg videre til finalen. I stavkonkurransen hoppet Sara Guttormsen inn til ny sesongbeste på 3,51 meter. Hun kom på en femteplass totalt. Videre løp Sara Aarsvoll Svarstad inn til andreplass på 3000 meter hinder med tiden 10,21,42. I finalen på 800 meter løp både Pernille Karlsen Antonsen og Vilde Antonsen. Pernille løp inn til femteplass med tiden 2,06,59. Vilde satte ny pers og kom på åttendeplass etter å ha løpt på 2,08,25.

I forsøket på 200 meter løp Emiliano Storm Røgeberg-Ortiz inn til ny pers på sterke 21,97 (+1,9). Han kvalifiserte seg til finalen som går lørdag. Videre løp Sander Dybwad Mathiesen forsøk på 1500 meter. Han kom på tredjeplass i tredje heat med tiden 3,50,94 og kvalifiserte seg til finale. Ingar Bratseth-Kiplesund har virkelig vist god form denne helgen. Han tok sin andre gullmedalje på tresteg etter et overlegent hopp på 15,54 meter.

LØRDAG
I forsøket på 100 meter hekk løp Elea Jørstad Bock inn til ny pers på 13,50 (+2,0). Hun kom på andreplass i det første heatet. I andre heat løp Ingrid Pernille Rismark inn til seier og ny pers på sterke 13,41 (+1,7). Begge kvalifiserte seg til finale og Rismark avanserte til en tiendeplass i Norge gjennom alle tider med den gode tiden 13,41. I finalen på 100 meter løp Rismark inn en fin bronsemedalje med tiden 13,50 (-0,6). Det var historiens beste bronsetid i NM. Bock kom på femteplass med tiden 13,72 (-0,6). Videre løp Line Kloster finale på 200 meter. Hun løp inn til ny sesongbeste på sterke 23,06 (+1,0) og ble norgesmester på distansen.  Det var Kloster sin andre gullmedalje denne helgen og hun forsvarte gullet fra i fjor. Samtidig slettet hun mesterskapsrekorden på distansen som hadde stått siden 1982. På 10 000 meter løp Mathilde Theisen inn til en fin bronsemedalje og ny sesongbeste på 34,14,54. I finalen på 1500 meter løp Anne Gine Løvnes inn til en femteplass og ny pers på 4,17,25.

Emiliano Storm Røgeberg-Ortiz løp inn til ny sesongbeste under semifinalen på 200 meter med tiden 22,37 (+0,1). Han kom på sjetteplass i tredje heat. I stavkonkurransen stilte både Simen og Sondre Guttormsen. Simen kom på tredjeplass og fikk bronse etter å ha hoppet 5,32. Han fikk dessverre krampe og måtte derfor trekke seg fra konkurransen. Sondre Guttormsen hoppet seg til sølvmedalje. Han hoppet 5,42. Videre ble det dessverre tre riv på 5,57. I finalen på 1500 meter løp Sander Dybwad Mathiesen inn til ny pers og sjetteplass på 3,45,72. På 10 000 meter stilte flere av våre utøvere til start. I B-heatet kom Magnus Winther Warvik på andreplass og han satte ny pers på 31,06,04. På plassen bak kom Mathias Moen med tiden 31,11,61. Andreas Myhre Sjurseth kom på sjetteplass og løp inn til ny sesongbeste på 31,28,23. Joakim Skjeggestad Mohn løp på 33,05,38. I A-heatet løp Sjur Krystad Prestsæter inn til fjerdeplass på 29,41,97.

En av de siste øvelsene under NM var 1000 meter stafett. Jentene våre gikk til topps og ble norgesmestere med den imponerende tiden 2,06,16. Det var også ny norsk rekord! Laget bestod av Laura Tangen (løp 100 meter), Elea Jørstad Bock (løp 200 meter), Ingrid Pernille Rismark (løp 300 meter) og Line Kloster (avsluttet med 400 meter).