VM og NM-junior

Verdensmesterskapet i Budapest har blitt arrangert fra 19. august til 27. august.
Tre av våre utøvere har vært i aksjon. Line Kloster løp 400 meter hekk, Sondre Guttormsen hoppet stav og Ingar Bratseth-Kiplesund hoppet lengde.

Mandag 21. august løp Line Kloster forsøk på 400 meter hekk. Hun kom seg videre til semifinale med et løp på 55,23. Det resulterte i en fjerdeplass i sitt heat. Tirsdag løp hun semifinale på distansen. Hun kom dessverre ikke videre etter et løp på 55,43. Hun ble nummer syv i sitt heat. Resultater fra semifinalen HER

Onsdag var det duket for kvalifisering i stavkonkurransen. Sondre Guttormsen kom seg fint over 5,35 og 5,55 på første forsøk. Deretter ble listen lagt på 5,70. Han rev to ganger på den høyden før han bestemte seg for å flytte liten til 5,75 for sitt siste forsøk. Dessverre ble det riv også i det forsøket, og Sondre ble derfor slått ut. Resultater fra kvalifiseringen HER

Ingar Bratseth-Kiplesund var i aksjon onsdag, da det var kvalifisering i lengdekonkurransen. Ingar hoppet  7,47 (-0,3), dødt hopp, 7,47 (-0,3), 7,05 (-0,7). Han ble nummer 31 totalt og kvalifiserte seg ikke til finale. Resultater fra kvalifiseringen HER.

25. til 27. august ble junior-NM i Sandnes arrangert.
Fredag var Laura Koubova Tangen i aksjon i forsøket på 100 meter i U20-klassen. Hun løp på 12,87. (+0,8) og kom på tredjeplass i det fjerde heatet. I semifinalen løp hun i tredje heat og kom på åttendeplass med tiden 13,37 (-0,6). I U23-klassen vant Elea Bock Jørstad sitt forsøksheat på 100 meter med tiden 11,97 (+2,6). I finalen løp hun på 12,31 (+0,8). Det resulterte i en fin fjerdeplass totalt. På 1500 meter (U20) stilte Venus Abraham Teffera til start. Hun løp på 4,55,50 i andre forsøksheat og kom på en åttendeplass totalt. Sara Benedikte Guttormsen vant stavkonkurransen i U20-klassen med et hopp på sterke 3,61. Huun kom seg over 3,21 – 3,41 – 3,51 – 3,61 på første forsøk. I heat syv i forsøket på 100 meter i U20-klassen vant Emiliano Storm Røgeberg-Ortiz på 11,33 (-1,1). I semifinalen kom han på fjerdeplass i første heat på 11,32 (-0,8). Det ble derfor ingen finaleplass.

Lørdag var Emiliano i aksjon igjen, denne gangen på 200 meter (U20). Han vant forsøksheatet sitt på 22,64 (+0,8). I semifinalen kom han på fjerdeplass i første heat på 22,89 (+0,3). På 800 meter i U20-klassen løp Lars Johansson Hauge inn til andreplass i førsøkstheatet med tiden 1,59,42. Han kvalifiserte seg derfor til finale. Sander Dybwad Mathiesen løp på 3,47,01 og kom på femteplass i finalen på 1500 meter i U23-klassen. I stavkonkurransen i U23-klassen hoppet Simen Guttormsen seg til gullmedalje med sterke 5,51 meter. Han kom seg over 5,10 på første forsøk, så hoppet han over 5,30 på andre forsøk før han tok 5,51 på første forsøk. I finalen på 1500 meter (U23) løp Anne Gine Løvnes inn til fin tredjeplass med tiden 4,22,53.

Søndag løp Ingrid Pernille Rismark finale på 200 meter i U23-klassen. Hun løp inn til bronse med tiden 24,55 (+0,5). Anne Gine Løvnes løp inn til ny medalje på 800 meter (U23). Hun fikk sølv med tiden 2,09,02. I finalen på 100 meter hekk løp Elea Bock Jørstad på 13,44 og kom på andreplass. Vider løp Ingrid Pernille inn til sin andre bronsemedalje for dagen, da hun løp på 13,59. På 3000 meter i U20-klassen løp Anna Marie Nordengen Sirevåg på 9,40,30 og hun fikk bronse. Lillesøster Ida Marie Sirevåg Nordengen løp inn til en tolvteplass på 10,43,79. Venus Abraham Teffera løp på 10,10,21 og kom på sjetteplass totalt. I finalen på 800 meter løp Lars Johansson Hauge inn til femteplass i U20-klassen med 1,59,17. Sander Dybwad Mathiesen løp inn til tredjeplass i U23-klassen på 800 meter med tiden 1,54,28. På 5000 meter løp Elias Haugen Torjussen (U20) inn til trettendeplass med tiden 15,38,80.